Ekologisk hudvård på Beauty Week

Förra veckan arrangerades Stockholm Beauty Week där ett flertal företag presenterade sina produkter. Skönhetsindustrin är ett område som många kanske inte tänker på är stor användare av kemiska ämnen och plastpartiklar. Detta bidrar till den cocktail av kemikalier vi får i oss och utgör även negativ miljöpåverkan. Att det kommer fler företag som satsar på ekologiska produkter är därför välkommet och med en samlande arena som detta event får man äntligen en känsla av positiv utveckling.

Företagen på plats talade generellt mycket om ekologiskt och att ha så liten inverkan på miljön som möjligt. Med naturliga ingredienser är det även en vinst för hälsan, vi får i oss tillräckligt med kemikalier i vår vardag som det är.

En annan trend som kunde skönjas bland företagen förutom det ekologiska är deras samhällsengagemang. Något som ofta går hand i hand. Påfallande många berättade om sitt arbete för att sätta kvinnor i arbete, ordna barnomsorg och värna för utvecklingen på ett positivt sätt. Ali Lamu Originals har projekt som möjliggör att barn får gå i skola och Weleda framhöll hur de tillsammans med samarbetspartners har ställt om över 10 000 hektar till ekologiska odlingar med positiv förändring för kringliggande miljöer och personal.

Mycket miljö men önskar att fler än bara Mia Höytö lyfte djurens miljö. Hon är vegetarian och det var anledningen till att hon startade sitt märke. Lush som inom vegankretsar är ett välkänt märke fanns på plats men nämnde inget om sin veganska profil utan talade om arbetet för miljön. Som alltså inte är att förringa min synd att inte lyfta en annan bra aspekt också. Djurförsök och animaliska ingredienser har snarast varit regel än undantag i branschen genom åren. Inget av de märken jag talade med på plats använde sig av tester på djur och många hade även produkter helt fria från animaliska ingredienser. Bra!

Härligt att denna bransch börjar bli mer ekologisk. Återkommer med mer info om detta inom kort.

En kommentar på “Ekologisk hudvård på Beauty Week

  1. Pingback: Svanenmärkta produktserier | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: