Linssallad med spenat

En lättlagad sallad med härliga smaker!

Ingredienser, 4 pers
1 förpackning röda linser
1/2 – 1 röd chili
5 salladslökar
1 tomat
1/2 tsk spiskummin
olja att steka i
1,5 msk vinäger
salt och peppar
250 – 300 g marinerad tofu
1 morot
1/2 gurka
150 g babyspenat
Dressing:
ca 1/2 kruka färsk koriander
saft från 1 citron, ca 0,5 dl
0,5 dl naturell yoghurt
2 msk cashewnötter
1,5 msk mango chutney
1 tsk gurkmeja

Skölj linserna och låt dem rinna av. Dela och kära ur chilin och hacka fint, strimla salladslöken och hacka tomaten. Fräs spiskummin i lite olja, tillsätt salladslök och chili och fräs någon minut. Tillsätt sedan linser, tomat, vinäger, salt och peppar. Låt fräsa några minuter, rör då och då så att det inte bränner fast, ta sedan från värmen.
Värm olja i en panna, smula ner tofun och stek under viss omrörning så att allt blir fräst ordentligt.
Skala morot och skär den och gurkan i tunna skivor, gärna på längden med en skalare för långa fina skivor.
Mixa ingredienserna till dressingen.
Lägg upp spenat tillsammans med grönsaker och linsfräset, häll över dressingen och strö över färsk koriander. Servera med bröd. Sallad Vego Eco

Inspirationen till detta recept kommer från ett reportage om snabba och lätta rätter med Jamie som har anpassats för att bli vegetariskt och efter vår smak. Hoppas det kommer att smaka!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: