Miljön mest delade sommarpratet

Nu är sommarpratarna över för detta år och SR meddelar att det mest delade sommarpratet är Johan Rockströms miljöprogram

Det är intressant att detta program blivit så väldigt omtalat, det har efter stor efterfrågan även översatts till engelska och med starka ord som att katastrofen bara ligger någon generation bort kunde man befara att folk skulle dra sig undan. Så har alltså inte skett.

Johan följde i augusti upp detta i en debattartikel på SVT Opinion där han efterfrågar att Sverige bör slå fast att bli världens första fossilfria välfärdsnation till 2030 via en partiövergripande överenskommelse.

Låt oss hoppas att detta stora intresse från allmänheten gör att vi kan börja röra oss mot en mer hållbar samhällsförändring. Uppenbarligen finns intresse från privatpersoner men för att de ska orka och vilja göra något i större utsträckning krävs även politisk styrning. Som sägs i artikeln så är det intressant att ministrar kastar sig iväg för krismöten om än det ena än det andra förvisso viktiga frågor men långt ifrån samma engagemang finns för miljön. Och utan den finns inget annat. Det är dags att politiker agerar och att alla vi medborgare hjälps åt att både ta vårt eget ansvar men även höja våra röster för detta. Det syns tydligt på dessa lyssnarsiffror att det finns en vilja. Det är en positiv utveckling!

Johan Rockström, Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

3 kommentarer på “Miljön mest delade sommarpratet

  1. Pingback: Cowspiracy på Netflix | Vego Eco

  2. Pingback: Hållbar turism, är det möjligt? | Vego Eco

  3. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: