Klimatvänliga julklappstips

Julen står för dörren, julmat ska lagas och klappar fixas. Vad man ska ge för klapp är inte alltid helt lätt val men att robotdammsugaren som utsetts som årets julklapp inte står högst på listan är i alla fall klart. 

Andra val som ter sig långt bättre är istället något som kan göra både givare, mottagare och klimat till belåtenhet. Plantera träd, ge bort medlemsskap i någon miljöorganisation eller om man vill ge en sak, välj något som belastar mindre genom att handla eko och klimatsmart. T.ex. har Djurens Rätt en välfylld webshop man kan botanisera i för att hitta bra och inspirerande saker.

Plantera ett träd som julgåva

Är du sugen på att ge en kokbok för att inspirera till mer vegetarisk kost kan du kolla in under recensioner här på Vego Eco. Fler boktips finns här och ytterligare lite klapptips finns på denna sida.

Ett företag som vill bidra på ett positivt sätt i julhandeln är Body Shop via ett samarbete med WaterAid. För varje såld särskilt utvald julgåva bidrar de med en dags förbrukning av rent vatten för en familj i Etiopien. Målet är att samla in 3 miljoner kronor för att förse 1 000 familjer med tillgång till vatten, sanitet och hygien.

Här är några länkar som kan vara bra att gå in på om du fortfarande inte vet vad du vill ge men vill bidra på ett positivt sätt:

Har du andra tips på bra klappar? Dela gärna dem i en kommentar nedan.

Lämna ett svar

%d