Ny vegetarisk meny hos Max

Världen står inför ett stort klimathot och vi människor har till uppgift att snarast ställa om till en hållbar livsstil. Kosten står för en väldigt stor del av våra utsläpp och därför är det viktigt att snarast gå över till mer vegetarisk mat. Max som man förknippar med det sämsta inom kost, nötkött, inför nu mer vegetariskt för att bidra till en förbättring. 

Max är sedan tidigare en aktör som tagit klimatfrågan på allvar. 2007 analyserade man verksamheten för att vidta åtgärder till förmån för en mer hållbar verksamhet. Arbetet har fortsatt sedan dess och 2008 blev Max först i världen med att klimatdeklarera hela sin meny.

Max klimatkompensering

Den 21 januari femdubblar man utbudet av vegetariskt på menyn, en av burgarna kommer att vara helt vegansk. Resterande får man därmed anta är lakto-ovo-vegetariskt. Målet är att var femte burgare som säljs ska vara något annat än rött kött år 2020. De vill skapa möjligheter för gästerna att välja klimatsmart, att äta vegetariskt är bättre både för klimat och hälsa.

Detta är den största lanseringen i Max historia sett till antalet produkter. Och man måste säga att det är lovvärt, denna syn på ansvar är viktig. Ett företag man traditionellt förknippar med kött tar täten för en övergång till mer vegetariskt innebär mycket för att medvetandegöra både vikten av detta men även möjligheten till att själv välja bättre alternativ. Bra Max! Hoppas fler följer efter. Som de själva uttrycker det, ”vi behöver alla hjälpa till”.

10 kommentarer på “Ny vegetarisk meny hos Max

 1. Deras vanliga burgare har jag testat ett par gånger och varit lika besviken varje gång, både på smak och konsistens. Jag hoppas de lagt ner mycket research och fokusgrupper så att deras nya vegosortiment kommer att bli kalas för det här måste testas!

  • Vad trist men hoppas som du att det blir riktigt gott nu. Enligt deras info så har massor av tester gjorts så förhoppningsvis bör de borga för godare burgare än den du ätit. 🙂

 2. För ett par år sedan hade de både en vegetarisk falafel burgare och en vegetarisk fajitas sallad med soja färs, men sen drog de tillbaka dessa och erbjöd bara det sämsta alternativet den vego burgaren som inte är en höjdare. men nu har de tydligen kommit på andra tankar…

  • Ja, nu ska det visst bli bättring. Verkar vara flera som inte gillar vegoburgaren men håller tummarna för att den nya menyn blir riktigt god! 🙂

 3. Pingback: Grönt julbord | Vego Eco

 4. Pingback: Stockholm först i världen med McDonald’s nya vegoburgare | Vego Eco

 5. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

 6. Pingback: Max Green-familj | Vego Eco

 7. Pingback: Vagabond lanserar veganska skor | Vego Eco

 8. Pingback: Kan en vegan äta skräpmat? | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: