Svamp det nya lädret

Läder är ett starkt material som även uppskattas uteseendemässigt av många. Men om en nu inte vill använda animaliska produkter? Köttindustrin utgör stora plågor för djuren och är ett stort klimatproblem. Men det finns alternativ. Svamp.

Hållbara material kan skapas av svamp som möbler där miljövänliga alternativ fria från föroreningar framställts. Och till alla veganer som vill ha slitstarka produkter med skinnliknande utseende har MycoWorks framställt inte bara hållbara material för förpackningar och möbler utan även modeinriktade sådana. MycoWorks mycelium materials

MycoWorks har skapat en ny typ av läder tillverkat av naturliga material som är hållbart, mångsidigt och helt djurfritt. Materialet är starkt och flexibelt och då det är gjort av naturliga fibrer känns det som läder. Till skillnad från djurhudar kan materialet odlas till nästan vilken storlek och form som helst.

Den process som används gör att det går att skapa helt biologiskt nedbrytbara material vilket gör det till en helt förnybar teknik. Att framställa detta material tar endast en bråkdel av den tid och resurser jämfört med framställning av läder från djurhudar.

Spännande utveckling på många sätt. För miljön och djurens givetvis och intressant att se hur dessa nya material kan bidra till att hitta nya, smarta lösningar för förpackningsindustrin likväl som möbler, inredning och mode. Svampen ser ut att ha mycket att bidra med.

2 kommentarer på “Svamp det nya lädret

  1. Pingback: Bananträd blir veganska plånböcker | Vego Eco

  2. Pingback: Veganskt läder på uppgång | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: