Kan en vegan äta skräpmat?

Vad äter en vegan? Antagligen bara salladsblad och fröer. Finns det verkligen något mer att äta än det? Eller?

Nåja, numer vet de flesta att en vegansk kost är en helt fullvärdig sådan och långtifrån bara lite blad. Det har inte bara blivit vanligare och mer lättillgängligt med vegansk mat, den har även blivit rena skräpmaten om en så vill.

Att äta just skräpmat är väl i sig inget mål som någon har men att kunna fixa middag snabbt och enkelt till hungrig familj ska väl inte bara vara köttisar förunnat? Och det är det inte längre, färdigmat och skräpmat om en så vill finns lättillgängligt.

En kommentar som kom när Vego Eco uppmärksammade och gjorde en sammanställning över hur mycket vegansk mat det finns på Gröna lund var att det var onyttigt. Ja, det handlade inte om att värdera nyttigheten i utbudet utan att veganer kan äta sig mätta utan problem.

Och för att fira snabbmat som inte orsakat skada mot djuren initierades för tre år sedan International Vegan Junk Food Day av Fat Gay Vegan. Genom detta kan vi uppmärksamma att inga kor har dödats för att någon ska serveras en burgare, att det inte finns något behov av att stödja en grym ägg- eller mejeriindustri.

Den 29 augusti infaller denna dag och du kan delta i att lyfta medvetenheten för vegansk kost genom att dela dina bilder och tagga dem med #ivjfd16. Bjud någon på lite vegansk skräpmat och visa att det absolut inte behövs någon plågsam och miljöfördärvlig animalieindustri för att äta en riktigt härlig hamburgertallrik eller vad ni nu kan tänkas vara sugna på. 

Max BBQ Sandwich vegan

Vill du laga hemma men inte orkar stå och göra burgare själv finns det i de flesta butiker numer veganska färdiga burgare att köpa. Och för den som vill gå all in på snabbmat så har väl ingen missat den vegosatsning Max Hamburgare gjort sista tiden? Där finns en riktigt bra vegansk meny på snabbmat att välja bland.

En kommentar på “Kan en vegan äta skräpmat?

  1. Pingback: Pizza för alla, veganpizza i frysdisken | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: