Veganska nyheter – hummus och grönsaksbullar

Wrapmåltid uppdukad med olika skålar med röror och Grönsaksbullar på

Intresset för grönt och vegetariskt gör att det lanseras mer vegetarisk mat. Nu blir utbudet större när både Findus och Felix lanserar veganska nyheter.

Vegotrenden tuffar på och intresset för att äta mer vegetariskt är stort. Nära hälften av Svenskarna äter mer grönsaker i dag än för fem år sedan har konstaterats tidigare. Även i en ny matrapport från Food & Friends framgår det att andelen som väljer att äta vegetariskt ökar, i Sverige äter 41 procent vegetariskt minst en gång i veckan.

Tack vare detta satsar Findus ännu mer på sitt gröna utbud. Det förstärks med veganska Grönsaksbullar vilka beskrivs som en svensk variant av falafel med ett innehåll av 91 procent grönsaker och en mild kryddning. De finns från och med 19 september i ICAs och Axfoods butiker.

“Att välja vegetariska alternativ är inte bara en trend, utan det visar på att svenska konsumenter är väldigt medvetna och vill bidra till en mer hållbar miljö. Vi vill stödja den ökade efterfrågan av vegetariskt genom att erbjuda fler spännande och smakrika gröna alternativ i frysdisken”, säger Beatrice Fransson, Produktchef på Findus.

Vegetariska produkter är den kategori som växer snabbast inom djupfryst och för första gången har vegetariskt tagit sig in på tio-i-topplistan över favoritmat både till vardags och helg, visar rapporten.

Den nya Hummus Felix lanserar är helt ekologisk och vegansk och kommer i smakerna Original, Rostad Paprika samt Tomat och Basilika.

Förpackningen till Felix Hummus Original, rund plast med kartong rund i orange färger

2 kommentarer på “Veganska nyheter – hummus och grönsaksbullar

  1. Pingback: Vego + bowl = sant | Vego Eco

  2. Pingback: Nästan varannan svensk äter vegetariskt | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: