Veganska delikatesser

Ni som var på Vegovision nyligen såg kanske att City Gross fanns på plats tillsammans med Vegme vars mat de säljer i lösvikt sedan tidigare. Nu tas nästa steg mot ett utökat vegoutbud när de även börjar sälja vegodelikatesser från samma varumärke.

Vegme har ett sojabaserat och veganskt sortiment, utmärkande är den röksmak de använder i sina produkter. Dessa produkter kommer inte bara att kunna köpas i lösvikt, nu lanseras ett färdigförpackat Vegme-sortiment som kompletteras med frysta varor under varumärket Favorit Vegott.

“Intresset för proteinskiftet ökar och vi vill ligga i framkant av utvecklingen. Därför kändes det bra att vara först med Oumph! i dagligvaruhandeln och att nu följa upp med att nu vara först med de nya spännande sortimenten färsk Vegme och fryst Favorit Vegott”, säger Madde Rispe, kategoriansvarig på City Gross.

Vegme liknas vid kyckling- och fläskfilé i sin konsistens och är framställd av sojabönor. Förutom ett sortiment med bland annat bollar, burgare och färs finns även kylda såser, en kallrökt rök-olja samt rök-vatten för smaksättning.

“Tack vare den unika smak som uppstår genom våra kallrökta smaksättningar får Vegme helt unika egenskaper som inte liknar något annat”, säger Pia Schönemyr, kock och delägare på Gastronova, som står bakom Vegme och Äkta rök.

I samband med lanseringen har det även tagits fram ett recepthäfte för extra inspiration. Du kan ladda ner det här.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: