Pastasallad Farfalle med nybakat örtbröd

Veckans sallad fortsätter. Det har tenderat att bli ungefär samma ingredienser några gånger i rad, men senast gjorde dottern en ny variant som blev mycket lyckad.

 

Ingredienser:
ca 450 g Farfalle (eller annan pasta)
olivolja
balsamico
salt och svartpeppar
1 burk kidneybönor
2 st morötter
1 äpple
1 gurka
200 g Tofu basilika
cashewnötter
 
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll på olja, balsamico och kryddor efter tycke och smak.
Skölj bönorna och låt de rinna av. Skala och riv morötterna grovt. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Tärna gurka och tofu. Blanda allt detta med pastan när den svalnat. Toppa med nötterna eller servera dem separat i en skål till om man behöver separera dem pga allergi el dyl.
 
Min dotter tycker mycket om fårost och hon tärnade det och serverade i en skål till. Ytterligare ett tips är också att steka tofun i lite olja innan servering, så gillar mina barn tofun bäst.
Servera salladen tillsammans med ett gott bröd.

Vi valde denna gång ett lättbakat örtbröd som är en gammal favorit vars recept jag har hittat här. Brödet får gärna läsa rätt så länge men är väldigt lättbakat. Jag följer receptet tämligen väl, några mindre justeringar bara. Så här gör jag:
 
Ingredienser:
5 dl växtmjölk
50 g jäst
50 g rumsvarmt veg margarin
1,5 tsk salt
1 msk socker
knappt 1 dl persilja
knappt 1 dl gräslök
1 dl solrosfrön
ca 12 dl vetemjöl
 
Värm mjölken till fingervärme. Smula ner jästen i en degbunke och häll över lite av mjölken. Rör ut jästen och häll över resten av mjölken. Tillsätt margarin, salt, socker och solrosfrön. Hacka eller klipp ner persilja och gräslök och blanda runt. Tillsätt sedan det mesta av mjölet. Kör i maskin 5 minuter och låt därefter jäsa övertäckt i minst en timma. Jag har i vissa fall låtit det jäsa uppemot 1,5 timma.
Sätt ugnen på 250°C. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela del försiktigt i två delar. Forma dem till längder och vrid dem innan du lägger dem på plåt med bakplåtspapper. Snitta och låt jäsa 20 minuter.
Grädda bröden i mitten av ugnen, sänk värmen till 175°C efter fem minuter och grädda i ytterligare 25 minuter. Låt bröden svalna på galler under duk.

7 kommentarer på “Pastasallad Farfalle med nybakat örtbröd

  1. Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 19 juni | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 17 juli | Vego Eco

  4. Pingback: Recept på favoriter i matsäcken | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 20 augusti | Vego Eco

Lämna ett svar till VirvelvindsflickanAvbryt svar

Upptäck mer från Vego Eco

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa