Makaronisallad med kidneybönor och tofu

Skäll med sallad, till höger två mindre skålar med cashewnötter och flingsalt

Enkel och god sallad för lata sommardagar!

 
Ingredienser, 6 pers
5 d dl makaroner (eller annan pasta, just makaroner är barnens favorit här hemma)
olivolja
balsamico
salt och svartpeppar
plocksallad
kidneybönor
1 ask coctailtomater
1 grön paprika
3 st avokado
ca 300 g marinerad tofu
cashewnötter
färsk basilika
flingsalt
 
Koka makaronerna enligt anvisning på paketet. Häll på olja, balsamico och kryddor efter smak.
Skölj bönorna och sallad och låt rinna av. Skölj och dela tomaterna, hacka paprikan i mindre bitar. Kärna ur och skiva avokadona. Blanda allt detta i en skål tillsammans med makaronerna.
Tärna tofun och stek i olja och lägg detta på salladen när den svalnat något.
 
Servera salladen med cashewnötter, färsk basilika, flingsalt och ett gott bröd.
 

6 kommentarer på “Makaronisallad med kidneybönor och tofu

  1. Pingback: Än är det sommar! Picknick för hela slanten | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 19 juni | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 28 augusti | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 14 september | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 30 augusti | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 22 augusti | Vego Eco

Lämna en kommentar