Hoppfullt sommarprat om miljö

Logotyp för Sommar i P1

Igår var det dags för Johan Rockström, professor i miljövetenskap att sommarprata i Sommar i P1. Trots en kraftfull tydlighet om hur allvarliga konsekvenserna av människans framfart på vår planet är så var det hoppfullt.

I programmet berättar Johan om arbetet för att komma tillrätta med miljöproblemet, katastrofen som faktiskt ligger bara någon generation bort – om vi inte gör något åt det. Samtidigt en skrämmande summering om hur fort det gått, hur man på några få år gått fram så hårt åt vår planet. Där man på bara ett par generationer orsakat dessa ödesdigra miljöskador som vi nu måste ta ansvar för.

Men det är inte nattsvart. Det kostar inte så mycket som många tror. Varken för oss som individer eller i ekonomiska insatser. Tvärtom beskrivs hur det är långt mer lönsamt att gå över till en hållbar industri och tillväxt än att inte göra det. Att kol och olja är gammalt och förlegat, det är sol, vind och vatten som är det nya. Det kommande och hållbara.

Lyssna på programmet, det kommer ge dig fakta som både får dig att inse – om du inte redan gjort det – att det är hög tid att ta klimatet på allra största allvar och samtidigt det hoppfulla i att det faktiskt finns en vändning, att vi kan rädda vår planet och därmed vår framtid.

Johan RockströmJohan Rockström, Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

5 kommentarer på “Hoppfullt sommarprat om miljö

  1. Pingback: Kylslagna sommartider | Vego Eco

  2. Pingback: Hållbar entreprenörsanda | Vego Eco

  3. Pingback: Miljön mest delade sommarpratet | Vego Eco

  4. Pingback: Hållbar turism, är det möjligt? | Vego Eco

  5. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: