Grönt julbord

Nu lackar det mot jul, nedräkningen mot dopparedagen är i gång. Denna helg som är en av de stora mathelgerna under året och trevligt är att allt fler väljer vegetariskt och veganskt på julbordet. Som tillbehör eller helt och hållet. 

Som Vego Eco berättat tidigare så finns det en det flera alternativ om man vill äta vegetariskt men ändå kunna äta klassiker som korv och skinka. T.ex. har Quorn lanserat skinka som är ovo-vegetarisk och med tanke på att de kommit med äggfria produkter tidigare i år kan man hoppas på att även den blir helt vegetarisk, vegansk, till nästa jul. Ska bli intressant att höra vad ovo-vänner har för recension efter att ha smakat på den. Ett smakprov har levererats för att testas och detta tillsammans med lite annat gott som är helt vegetariskt. Trevlig gest när inte skinkan kan ätas av den ordinarie Vego Eco-testpanelen som äter veganskt.

Julkorg med Quorn julskinka och veganska tilbehör

KRAV fick för någon vecka sedan fick en tillrättavisning av mig när de skickat mejeri- och fiskprodukter. Anledningen är att jag tycker att KRAV gör ett viktigt arbete med att lyfta de områden som de står för men då samtidigt har ett ansvar. Därmed än viktigare att en organisation som de arbetar med att förespråka vegetariskt. När ett snabbmatsföretag som Max som de flesta troligen förknippar med kött tar initiativ till att utöka vegetarisk meny kan man inte mer än önska att KRAV bär ledartröjan gällande vegetarisk kost.

Efter detta har de dock uppmärksammat mig på att de uppmuntrar till grönt julbord. Med Vegetarisk helg informerar de om flera gröna rätter, bland annat rotfruktsgratäng och sötsaker. Och kom ihåg – det är hur lätt som helst att göra recept helt vegetariska även om det står t.ex. grädde eller ost. Välj bara mjölkfria alternativ, det finns många olika val. Här finns några tips om du behöver.

Ge dig själv, djuren och naturen en fin julklapp; ät vegetariskt. Det är ett enkelt, gott och hälsosamt sätt att fira jul.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: