Mycket grönt på Stockholm Beauty Week

Förpackningar och flaskor med olja sett uppifrån på ett bord med vit duk

Stockholm Beautyweek är igång där massor av varumärken trängs om utrymmet för att presentera sig och sina nyheter. Seminarier och samtal inriktade på hälsa kompletterar det hela.

För Vego Eco är det naturligtvis det ekologiska och veganska som är av intresse och många av de märken som är på plats lyfter det gröna som bärande faktor. Vid pressinformationen radas otaliga märken upp där till exempel Rosenserien och Loelle känns igen för sina veganska produkter. Andra som fångar intresset är Gröna Gredelina, Börlind och UneCare som beskrevs som gröna alternativ.

Ögonskuggor i starka färger uppradade på bord, sedda uppifrån

Hållbarhet Weledas uppmaning

Weleda bjöd in till en lunch där de pratade hållbarhet. Som de själva påpekade så är det mycket snack om det, ordet figurerar här och där men vad är egentligen? Det handlar om att se hela kretsloppet och de påtalade vikten av att se det perspektivet, från produktionsstart till hur produkter används och vad de har för inverkan på din hälsa och vår planet.

Rent personligt, för den egna kroppen, kan en ögonöppnare vara så “enkel” som att faktiskt lyssna på sig själv. Träningsprofilen Sassa Asli berättade att hon under en period åt helt enligt modellen lchf, men mådde dåligt. Hon gick sedan över till vegetabilisk kost och började må bra. Vego ftw.

Agetrend

Hos Maria Åkerberg berättades det om ”Anti Age-trenden” med levande celler. Fokus på vad huden verkligen behöver och det är knappast stress och kemikalier. Fokus istället på fettsyror, vitaminer och antioxidanter.

Tipset är att rikta in sig på vad en kan göra från insidan. För de som inte äter tillräckligt med råa grönsaker har de tagit fram ett kosttillskott för att tillföra kroppen viktiga mjölksyrabakterier. De främjar god bakterieflora i mage och tarm, som får huden att må bra. Emma Bergqvist, ekologisk hudvårdsterapeut påpekade dock det en såklart tänker, att detta borde inte behöva finnas. Det bästa är förstås om vi äter bra från början.

Eko i fokus

Många pratar eko, vilket precis som redan påtalats om hållbarhet är något allt fler säger är viktigt. Men vad som är fint är att fler även tänker in aspekter som cirkulärt och social hållbarhet, inte bara att ingredienserna ska vara ekologiska. Det känns hoppfullt.

Vegolunch

Avslutningsvis en liten reminder om det inkludernade i att ha vegetariskt som grund när du bjuder på något ätbart. Lunchen som Weleda bjöd på var i grunden vegansk med tillbehör som sedan kunde adderas för de som ville ha. Ett enkelt och smidigt sätt för både gäst och arrangör. Låter som en självklarhet kanske men långt ifrån alla gör så, men det blir trevligt nog vanligare.

Bord med färska blommor lagda på vit duk, i bakgrunden skymtar sallad i portionslådor

SparaSpara

3 kommentarer på “Mycket grönt på Stockholm Beauty Week

  1. Kul att det kommer mer och mer grönt och omtänksamt även när det kommer till skönhet och hudvård.
    För oss som individer är det ganska viktigt att använda schyssta grejor då de lätt tas upp av huden och kommer in i våra kroppar.
    Hoppfullt.

  2. Pingback: Kostnadsfri makeup från INIKA Organic | Vego Eco

  3. Pingback: Test av olja och ögonkräm | Vego Eco

Lämna ett svar

%d