Tomatsoppa med pasta, mjölkfri

En skål med tomatsoppa toppad med pastasnäckor sedd uppifrån. Till höger en brödform med hårt bröd.
En av favoriträtterna här hemma är tomatsoppa och det finns det väl hur många recept på som helst. Tänkte ändå dela med mig av hur vi brukar göra. En mild och snäll soppa, skulle för mer kryddig smak kunna kryddsättas lite mer men det är så här barnen gillar den bäst. Och det är en fröjd att se dem äta av denna! Till och med mina kräsna barn sätter i sig både två och tre skålar av den. Så även om den är lite snäll är den också väldigt god.

Detta recept är lagom till ungefär fyra personer.

ca 250 g pasta

1 gul lök

olja till stekning

2 msk mjöl
6 dl buljong
1 burk/förp krossade tomater
3 msk tomatpuré
4 dl (havre)mjölk
5 nejlikor
salt och peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hacka löken och fräs den i lite olja i kastrullen. Strö över mjölet och rör runt. Häll över buljongen sakta och rör hela tiden. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, mjölk och nejlikor. Låt soppan koka upp under omrörning och låt sedan sjuda en stund.
Plocka upp nejlikorna och mixa soppan slät. Salta och peppra och värm på soppan igen om det behövs. Servera soppan toppad med pasta.

Hoppas ni gillar den. Kom gärna med andra kryddförslag. Byt gärna en del av mjölken till grädde!

12 kommentarer på “Tomatsoppa med pasta, mjölkfri

  1. Pingback: Soppkladdet | Vego Eco

  2. Pingback: Veckomeny 5 februari | Vego Eco

  3. Pingback: Veckomeny 28 maj | Vego Eco

  4. Pingback: Veckomeny 8 oktober | Vego Eco

  5. Pingback: Veckomeny 8 april | Vego Eco

  6. Pingback: Veckomeny 14 september | Vego Eco

  7. Pingback: Veckomeny 22 mars | Vego Eco

  8. Pingback: Veckomeny 20 september | Vego Eco

  9. Pingback: Veckomeny 8 november | Vego Eco

  10. Pingback: Veckomeny 7 februari | Vego Eco

  11. Pingback: Veckomeny 21 mars | Vego Eco

  12. Pingback: Veckomeny 12 september | Vego Eco

Lämna en kommentar