Publicerad den av vegoeco
Kategori: Okategoriserade Etiketter: Barn, föräldraledig, minnesvärt
Publicerad den av vegoeco
Kategori: Okategoriserade Etiketter: Barn, produktion, tv
Publicerad den av vegoeco
Publicerad den av vegoeco
Igår fyllde minstingen 9 månader och som vanligt firar vi månadsdagen med lite kalas. Inte med tårta denna gång dock utan med semlor, mjölk- och äggfria förstås.
Jag bakade bullarna enligt gammalt hederligt recept. Det farliga med att baka semlor själv är ju att det blir så många, överätande är snarare regel än undantag. Gott och trevligt var det i alla fall, även om det kanske blev lite mycket. 😉
Sen kan en ju fråga sig var tiden tar vägen. När till och med syskonen tycker att hon ”föddes nästan igår” så är det läskigt. Och nu är hon 9 månader…
Publicerad den av vegoeco
Goda nyheter gällande havregurt!
Fick precis ett mycket glädjande mail från Oatly som berättar att deras Havregurt börjar säljas igen nästa vecka. För veganer med soya-allergi var denna produkt en oerhört glad nyhet men som sedan drogs tillbaka snabbt pga att den visade sig innehålla mjökprotein. Men nu kommer den alltså igen och denna gång garanterat mjölkfri. Börjar enligt deras info att säljas vecka 8.
Kategori: Vegan Etiketter: mjölkfritt, tips, vegan
Publicerad den av vegoeco
Kategori: Okategoriserade Etiketter: Barn, föräldraledig, minnesvärt
Publicerad den av vegoeco
Publicerad den av vegoeco
Att tjäna pengar och få en nöjd kund eller bli utan pengar och få missnöjd kund, vilket verkar bäst?
Kategori: Okategoriserade Etiketter: Barn, föräldraledig, minnesvärt
Publicerad den av vegoeco
Spenatlasagne – en klassiker! Enkelt att göra, nyttigt och gott.
Ingredienser:
12 lasagneplattor
olja
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
300 g hackad spenat
1 förpackning krossade tomater
1 buljongtärning
salt och svartpeppar
1 krm muskotnöt
6 dl havremjölk
3 msk idealmjöl
2 msk smör
1 msk b-jäst (kan uteslutas om du inte har det hemma)
riven ost
Tina spenaten om den är fryst. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja tillsammans med spenaten. Tillsätt krossade tomater, buljongtärning och kryddor, låt småputtra cirka 10 min.
Gör såsen. Vispa ner mjölet i mjölken, lägg i smöret och låt koka upp och sedan sjuda samtidigt som den andra såsen gör det. Salta och peppra. Rör i b-jästen precis innan du tar den från spisen.
Varva spenat/tomatsåsen, den vita såsen och lasagneplattor i en smord form. Avsluta med den vita såsen överst. Strö över riven ost och sätt in i ugnen i 225°C i cirka 25 – 30 min.
Servera gärna med något c-vitaminrikt till lasagnen för att ta tillvara på järnet maximalt, till exempel vitkålsallad, paprika eller varför inte ta lite kiwi och jordgubbar, beroende på säsong, till efterrätt?
Smaklig måltid!
Kategori: Lasagne, Lunch / middag, Recept, Vegan Etiketter: äggfri, lasagne, middag, mjölkfritt, recept, vegan, vegetarisk
Publicerad den av vegoeco
Kategori: Okategoriserade Etiketter: Barn, föräldraledig, film, kultur
Missa inga nyheter!
Skriv upp dig för Vego Ecos nyhetsbrev
Vego Eco – för en grönare vardag
Här får du tips och recept inom eko, hållbarhet, miljö, djurrätt och hälsa. Även kultur- och barnrelaterat inom dessa områden.
© Vego Eco
Citera gärna men ange källan.
Missa inga nyheter!
Skriv upp dig för Vego Ecos nyhetsbrev