Cowspiracy på Netflix

Den i vegankretsar vida omtalade filmen Cowspiracy från 2014 kommer nu till Netflix. Den 15 september kommer filmen vara tillgänglig i alla territorier meddelar filmskaparna. 

Filmen är dokumentär om den mest destruktiva industrin idag, djurindustrin. Denna industri står för oerhört stor del av de negativa miljökonsekvenser vi människor utsätter vår planet för. 18 procent av växthusgaserna är orsakade av den, mer än de sammanlagda utsläppen av transporter t.ex. Andra ögonöppnande fakta finns i mängder på deras hemsida.

Att filmen nu ska bli tillgänglig på Netflix innebär givetvis en oerhört stor potential till spridning. En film som tar sig an ett känsligt ämne, känsligt i flera bemärkelser. Den ifrågasätter något många vill tysta ner eller helt enkelt inte vill förstå, att djurindustrin på det sätt den kommit att bedrivas idag inte är hållbar. Den har så stor inverkan på vår miljö att det inte är möjligt att fortsätta så, vi måste lägga om till en vegetarisk kost för vår miljös skull. Att det dessutom är ett obegripligt omfattande djurplågeri som bedrivs dygnet runt är en annan aspekt. Den aspekt de flesta köttätare totalt blundar för.  Cowspiracy graph

Tyvärr kommer säkert många av de som vägrar släppa sin köttbit eller lyssna på miljövarningarna inte att se denna film – de som främst behöver det. Men förhoppningsvis många fler än bara de inbitna miljö- och djuraktivisterna tack vare bättre tillgänglighet. Att Johan Rockströms sommarprat blev det mest delade inger hopp, att vi äntligen har nått en punkt då fler förstår att det är dags att agera för vår miljö.

Från och med den 15:e kan du se filmen på Netflix och därmed fylla på din kompetens om vad din kost orsakar och göra förändringar till det bättre. Men du behöver inte vänta tills dess, du kan redan nu börja med att dra ner på – eller helst utesluta – köttet. Att äta vegetariskt är ingen uppoffring, det är gott och nyttigt, och äter man varierande så blir man både mätt och får i sig alla näringsämnen och proteiner man behöver.

3 kommentarer på “Cowspiracy på Netflix

  1. Pingback: Värvet om kött och Cowspiracy | Vego Eco

  2. Pingback: Statistik om köttets inverkan på vår miljö | Vego Eco

  3. Pingback: Nyårskrönika 2015 | Vego Eco

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: